smedersgilde banner

Agenda

Klik op de link in de tekst voor meer informatie over het evenement

Organiseer je een smeedtreffen dat je graag op deze pagina vermeld wilt zien, laat het ons dan weten!

Gemeenschappelijke Ondersteuning

Een deel van onze leden gaan regelmatig eens smeden in het Buitenland. Soms komt men er collega’s tegen uit België. In vele gevallen is het interessanter om op voorhand samen af te spreken. Om de kosten te delen of gewoon voor de gezelligheid. Om onze leden bij elkaar te brengen kan je, wanneer je naar een manifestatie trekt, steeds een mailtje sturen naar bestuur@smedersgilde.be. We kunnen dan de leden met hetzelfde reisdoel op een discrete manier samen brengen.

2018

Mei


11 en 12 mei

NGK Smedendagen

Slot Schaesberg
Slot Schaesberg-laan 100, 6371 KZ Landgraaf(NL)
Voor meer informatie stuur een email aan de Nederlandse Smedersgilde Of kijk op de evenement

13 mei

Hamerslagdag 2018

Voor de achtste keer vindt de Hamerslagdag plaats bij wind- en motormaalderij St. Petrus-molen in het Limburgse Roggel. Dit jaar komen weer vele smeden uit binnen- en buitenland bij elkaar op het terrein rond de molen. Hier gaan ze dit schitterende ambacht in volle glorie laten zien. Ook wordt er dit jaar een oven gebouwd waarin met lokale grondstoffen ijzer gewonnen wordt. Om het geheel af te ronden is de St. Petrus-molen die dag ook in bedrijf.

Wind- en Motormaalderij Sint Petrus
Nijken 24
6088 NR Roggel (NL)

Zondag 27 mei

Demonstratie Pastorietuin Roosbeek

Wij ontvingen onderstaand verzoek van dhr. Vandersmissen, beheerder van de Pastorietuin Roosbeek.

Bij interesse kunt u contact opnemen met dhr. Vandersmissen via Raoul Vandersmissen

Op zondag 27 mei 2018 vieren wij 10 jaar openstelling van de pastorietuin in Roosbeek (Boutersem). Op die dag voorzien wij in samenwerking met het gemeentebestuur allerlei activiteiten in de pastorietuin, in de kerk en op het dorpsplein. Graag hadden wij De Smedersgilde uitgenodigd voor een demonstratie smeden.

Vriendelijke groeten,

Raoul Vandersmissen
Parkbeheerder Pastorietuin Roosbeek

Juni

8 t.e.m. 10 juni

Smeedevenement Ieper: De Brug van de Vriendschap - 8-9-10 Juni

De smeden Guild of Belgium organiseert dit jaar een nieuw project in Ieper op 8-9-10 juni (2018). Dit project is de constructie van een decoratieve brug gewijd aan vriendschap, worden geïnstalleerd in het park tussen het treinstation en de Ieperse markt.

Nu het volledige programma voor het evenement beschikbaar is, nodigen we degenen die geïnteresseerd zijn in deelname uit om zich per e-mail te registreren, zoals op deze paginas beschreven :

Lees verder ... Read More ... Lire la suite ... Weiterlesen ...

14 t.e.m. 17 juni

BATH IRON organised by NHIG - 14-17 juni

NHIG (National Heritage Ironwork Group) will be staging a spectacular live forging event to coincide with their inaugural Conference in the centre of Bath in June 2018, to demonstrate that this distinctive art-form is as vibrant and relevant today as it ever was.

BathIRON will offer an exciting opportunity to witness Master smiths at work as they forge a brand new balustrade for the Parade Gardens bandstand. Tickets for participation are available here

Lees verder ...